maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappukukat




Tämä vappu on krookusten. Ja kyllä, meillä on vieläkin lunta..

Kaunista, ihanaa, iloista ja hauskaa vappua!

"Ajattele kaikkea vielä ympärilläsi olevaa kauneutta ja ole onnellinen."
-Anne Frank

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kertokaapa viisaat







...miten nämä kuvien muotoilut saa sellaiseksi kuin haluaa?? Nyt kun joku ylempi taho on päättänyt että kaikkien pitää vaihtaa uuteen, parempaan (?) julkaisusysteemiin, niin olen ihan pihalla. Tajusin jo - muutaman virheyrityksen jälkeen - että ensin valitaan ylin kuva, ja siihen perään muut, mutta miksi tämä haluaa laittaa pystykuvan vaakaan ja vaakakuvan pystyyn? Eikö niitä voi mistään kääntää?? Tai jos haluaakin vaihtaa kuvien järjestystä jälkeenpäin siitei tule yhtään mittään, kö? Grrrrr.. :o(

Kuitenkin: krookukset ja sinivuokot kukkii, ulkona paistaa aurinko ja näyttää hyvin keväiseltä vaikka tuuli tuivertaakin pohjoisesta ja kovaa. Kasvimaata on raivattu lisää yhden jätesäkillisen verran, ja kunhan kankut vähän lämpenee, ajattelin vielä tehdä yhden pihakierroksen kameran kanssa.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kevään merkkejä

 




Aitan takaa löytyi iloinen yllätys: jasmikkeen alla krookuksia vaikka kuinka! Ja vieressä posliinihyasintit ihan kohta kukassa. Aamuaurinkopenkissä hopeapajun alla on myös krookuksia: kolme sinistä ja kaksi raidallista. Ja ne on jo auki! Kuvan niistä onnistuin saamaan, mutta en siirtämään tänne, koska nämä julkaisusysteemit on taas muuttuneet ja kuvat pyörii ihan villisti. Jätetään suosiolla toiseen kertaan..

Tuomessa on jo vihertävät silmut. Ihan pian näkyy varmaan jo nuputkin, oioioi!

Sormustinkukkien taimia on talvehtinut useampia, toivottavasti saadaan ihailla kukkia sitten kesemmällä.

Sinivuokot on kans ihan jo nupulla.

K E V Ä T !!

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Hei kevätkukkijat!


Aarreaitan eteläseinustalla on lumeton läntti, jossa kukitaan! Piti vähän auttaa kerrattukukkaista lumikelloa tähystelemään taivaalle, ihan varovasti ettei mene niskat poikki.


Kreikantulppaani (?) puskee lemmikinlehtien läpi.


Perhepotretissa kaikki aarreaitan takaseinän asukit: lumikellot, kreikantulppaanit, helmililjat (nuppuja näkyvillä!), narsissit ja nuokkutähdikit. Ja aika paljon itäneitä vaahteransiemeniä..


Etupihallakin on pienenpieni pläntti kukkapenkkiä näkyvillä. Krookus nupulla, ja jotain vaaleanpunaista puskemassa lehtien läpi.


Pellon puolella on jo kasvimaata näkyvissä! Ja vielä hirmusti lunta..

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Hyvää mieltä!




Hyvän mielen haaste löysi tiensä tähänkin blogiin, jopa ihan kahteen kertaan :o)

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).

Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Marietta Suvipihalta sekä Kukkalapsi Saisa lähettivät roppakaupalla hyvää mieltä, ja nyt vihdoin on aikaa istahtaa alas hyvän mielen asioita pohtimaan.

Ihan sekalaisessa järjestyksessä, tajunnanvirtaa:

* Sulava lumi - eilen suli jo iso pätkä tietä näkyviin, ehkä kohta alkaa paljastua pellot!
* "Työ" = pihaneuvojuus, maanviljely ja suunnitteluhommatkin (voi kun niillä vois oikeesti elää)
* Tulevan kesän suunnitelmat, ja se kutina että kunpa jo pääsisi niitä toteuttelemaan..
* Mukavat suunnitelmat yleensäkin ja niiden toteuttaminenkin, joo
* Kukat sekä kaikki vihreä kasvava
* Kameran kanssa haahuilu ja kuvien räpsiminen
* Nuo omat elukat - vaikka ne osaavatkin olla välillä niin rasittavia (sama pätee lapsiin)..
* Hyvä ruoka, varsinkin suoraan kasvimaalta suuhun napsittavat herkut
* Ihanat ihmiset, mielenkiintoiset ihmiset, tärkeät ihmiset, ihmiset
* Pienten siementen ripottelu multaan ja kasvun ihmeen seuraaminen
* Kiireettömät aamut
* Pitkät ja valoisat, lämpimät (ei kuumat) kesäpäivät ja -yöt
* Käsillä tekeminen ja näkyvän tuloksen aikaansaaminen
* Vielä paremman idean keksiminen
* Oleminen ihan pihalla (kevät ja kesä tulkaa jo!)

Hyvää mieltä lähtee eteenpäin teille ihan joka ikiselle!!

Inspiroiva Puutarhablogi -tunnustuksen sain jo kolmannen kerran, tällä kertaa Annulta. Kiitos!!

Käykäähän kaikki hakemassa lisää hyvää mieltä Kanatarhan arvonnasta.

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Anssin opissa





(Kuvat napsin telkkariruudulta Puutarhaperjantaista, kun ei kukkia muualla vielä näy..)

Tiistaina meillä oli hyvin mielenkiintoinen ja erittäin hyödyllinen koulupäivä. Anssi Krannila kävi opettamassa tuleville marjanviljelijöille omenapuiden leikkaamista ja vähän myös viljelytekniikkaa. Ensin opiskeltiin teoriassa omppuja, kuultiin uusista rupiresistenteistä lajikkeista ja sivuttiin vähän leikkaamistakin. Iltapäivällä pukeuduttiin lämpimästi ja lähdettiin räntäsateesta huolimatta rämpimään koulun omenatarhaan. Tarhassa on kaikkiaan parisataa kääpiöpuuta, sata eri lajiketta, jotka oli istutettu vuonna 2005, eli tekevät jo hyvin satoa ja olivat tosiaan leikkauksen tarpeessa. Siellä me tarvottiin räntäsateessa puolisääreen ulottuvassa hangessa omenapuulta toiselle, ja mietittiin että otettasko tästä vaiko tästä vaiko eikö mistään. Ja Anssi vaan sano että anna mennä! Aika hyvin sitä jo viimeisellä rivillä osasi katsoa rungon, latvan, muodon, koon ja kaikki väärään suuntaan sojottavat oksat, ja vieläpä tiesi mitä leikataan ja mistä kohtaa, ja ehkä senkin että miksi.

Omat omppupuut on vielä niin pieniä että niissä pitää keskittyä hyvien oksien kasvattamiseen, oikeanlaisiin oksakulmiin ja sen sellaisiin seikkoihin. Kunhan ne nyt ensin tulisivat esiin tuolta hangen alta. Luulen kyllä että puput on käyneet jo vähän aloittelemassa leikkaamista..

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Hupsuja näkyvissä!!


Olin tänään Kuopiossa messuilla markkinoimassa Pihakutsuja, ja kun kotiuduin, huomasin että meidän pihallahan kurkkii jo vihreitä hupsuja!

Narsissimerikin puskee läpi hankien!



Ja vielä lähempää katsottuna huomasin että lumikellot on tosiaan nimensä veroisia. Meillähän kukitaan ihan kohta!

Vaikka taitaa kestää vielä hetken ennen kuin pellolle päästään muokkaushommiin.. (Ai että onkin harmaa päivä..)

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kasvihuoneen kevät


Kasvihuone näyttää nököttävän hassusti kuopassa hankien keskellä. Lumikengät on ollut melkein koko talven hajalla (ja korjattukin jo kerran, mutta roiskeläppäkumi ei kestänytkään ajatellusti), ja nyt vihdoin monen kunnon pakkasyön jälkeen hanki kantoi sen verran että uskalsin käydä kurkistamassa hävityksen laajuuden..


Runko näytti olevan melko suorassa, ja useampi pleksi tallella. Sisältä kasvihuoneesta löytyi neljä, ja yhden olen nähnyt liitelevän takapihalla noin kaksikymmentä senttiä lunta sitten. Mies on ollut bongaavinaan kaksi pleksiä kasvihuoneen lähettyviltä, joten hukassa näyttäisi olevan vain yksi pleksinpala. Oikeastaan tarvitsenkin varmaan paljon isomman (ja paremman) kasvihuoneen, nyt vaan täytyisi äkkiä keksiä sille sopiva paikka, rakentaa kaaret ja virittää muovi. Ja sitten pääsen istuttamaan ne 18 tomaattia, jotka nyt valtaavat ikkunalautoja.

torstai 5. huhtikuuta 2012

Kaunista

Kuuden viikon päästä meillä näyttää toivon mukaan taas tältä:




Kaunista ja kukkeaa, vihreähköä, vaikkakaan ei vielä täysin rehevän ryöpsähtänyttä.

Tässä tämän hetken tilanne (ja ties vaikka lisää lunta olisi vielä tulossa.. Mutta silti - maata näkyvissä! Juhuu!):


Vaahteramäestä tuli ihana Kaunisblogi -tunnustus, kiitosta paljon! Tunnustus kuuluu jakaa eteenpäin viidelle pienelle ja kauniille blogille, joten se lähtee Saraheinälle, Päärynäpuun varjoon, Geraniumille, Kanatarhaan ja Kanttorilan Puutarhaan, olkaapa hyvät! Ja extramaininta ja kiitos Ansalle Piha ja piennar -blogiin, sieltäkin tuli ilahdutusta!

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Vielä ehtii!


Ainakin täällä meilläpäin on vielä metri lunta, ja maata pilkistelee ainoastaan hyvin aurattujen teitten varsilla. Täksi viikoksi on luvattu päivisinkin vielä pakkasasteita. Kun ei tuo kevät tunnu etenevän, niin nyt onkin aivan mainio aika tilailla pelargoneja, toimitukset käynnistyy heti pääsiäisen jälkeen. Ainakin noita Mårbackan ihania perinnelajikkeita täytyy hankkia, ja tietysti tuollainen ihmeellinen uutuus, pilaripelargoni. Laita viestiä, jos sinäkin haluat omasi!

Edit. Kiitos kaikille pelargonien tilailijoille. Lisää saadaan toivottavasti ensi keväänä, sillä nämä on nyt myyty. Mutta monenlaista muuta kivaa kyllä löytyy, käy kurkkaamassa :o)