keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Lumikuorrutus






Ei meillä täällä mitään oikeeta pakkasta ole ollut, lunta kuitenkin satoi ja reilusti. Nämä kuvat on eiliseltä, ja sen jälkeen lumimäärä on vähintäänkin triplaantunut. Huomiseksi sen sijaan on jo luvassa vähän tyypillisempää syyskuun keliä, reilusti plusasteita ja aurinkokin saattaa pilkahdella. Joten nämä sulaa nopsaan pois, ja päästään nostaan loput porkkanat pellosta :o)

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Taimia tarjolla



Ajuga reptans 'Black Scallop' on ulottanut lukuisat lonkeronsa nurmikolle asti, joten jos jollakin on tilaa ja tarvetta näppärälle maanpeitekasville, voisin lähetellä näitä ihan kirjepostina muutamalle. Myös tuota kuvissa pilkistävää tummakurjenpolvea mulla ois vaikka muille jakaa, jos vaan löytyy jokunen niin pieni taimi että mahtuu kirjekuoreen.. Jos haluat jompaakumpaa, laita viestiä kommenttiboksiin ja osoite sähköpostilla, niin laittelen taimet tulemaan :o)

torstai 11. syyskuuta 2014

Olga, Pekka & monta Sinikkaa



Olga-päärynä ja Pekka-omena on molemmat tehneet yhden hedelmän. Jospa niitä pääsisi kohta maistelemaan.. Olgan hedelmä onkin meidän ihka ensimmäinen ja ainokainen päärynä - jee! Sinikka-siniluumu sen sijaan on ollut huomattavasti ahkerampi, on näköjään uskonut ne parin vuoden takaiset uhkailut :o) Löysin toisesta luumupuusta yhden keltaisen luumun, joten ihan yksinään Sinikka ei tätä sadonpaljoutta ole saanut aikaan.



Näiden lisäksi omppuja tekee ainakin Lepaan Liereä, Konsta (ja ne on muuten isoja!) sekä Junost (jotka onkin jo syöty, ja hyviä olivat!). Enkä muista oliko vielä joku muukin lajike.. Ja ensi kesänä taas vieläkin useampi!