keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Syksyn väreissä

Jaa niiiiin, mullako on tämmönen puutarhablogikin..? On kyllä koko kesä menny semmosta tahtia tuolla työrintamalla eli siis viljelysten parissa, ettei paljon muuta ole ehtinyt ajatellakaan. Puutarhassa en ole aikoihin tehnyt mitään. En yhtään mitään. Autopaikan sorakasa on levitetty että autot pääsee paikalleen, mutta vieressä oleva "kukkapenkki" on reuhahtanut täyteen rikkakasveja. Ei tullut myöskään tilattua multakuormaa.. Muutaman kukkasen olen kesän aikana hommannut. Alkukesällä vielä pidin tallessa kuitit että pysyn kärryillä mitä uutta kukkapenkkeihin on muutanut, mutta nyt ei ole aavistustakaan missähän moiset lippulappuset voisi olla. Uusia kasvejakaan ei ole aikoihin ilmaantunut. Uusi yritys ensi vuonna.

Kuvia sentään olen ottanut sillointällöin, viimeksi tänään. Värit on nyt niin kauniit, tuokin keltakurjenmiekka oikein loistaa syysvärityksessään.



Punahatut kukkii vielä ihan täysillä, etupihalla ja takapihalla, jossa aurinkoisina päivinä on käynyt melkoinen kuhina. Perhoset tykkää.

Marhanlilja on tekevinään syysväriä, hyvältä näyttää kun taustana on purppuraheisiangervo.



Jonku tyypin syysmaksaruoho on kyllä melkoinen väriläiskä. Tällä taustana on muistaakseni sormustinkukka, joka onkin jo vähän kellertynyt. Hyvin passaavat yhteen he.

Ihan ensimmäistä kertaa näen syyskimikin kukkivan. Ennen on tehnyt vain nuppuja. Nyt on eka nuppu auennut, tosi herkkä, ja hyvät värit! Vaikka ei ollut kovin helppoa saada edes terävähköä kuvaa pienenpienestä valkoisesta kukasta heilumassa kovassa tuulessa..



Tämmönenkin luppio on kukkapenkissä näköjään. Onkohan tämä niitä siemenestä asti itse kasvatettuja..  Tuoksutella en tätä hoksannut, pitää siis mennä uudestaan lähelle. Taustalla valkoinen virginiantädyke, mikä sopiikin mainiosti tummaan luppionkukkaan.

Viirukirjokanukankin syysväri on tosi kaunis. Vasta osa lehdistä on vaihtanut väriä, hauskannäköistä kun vieressä on ihan vihreitä lehtiä. Onhan tuolla pihalla vielä vaikka mitä värikästä, pitää vain pitää silmät auki ja muistaa katsella oikeaan suuntaan :o)

4 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Punahattu ja syysmaksaruoho ovat ihania kukkijoita.

Between kirjoitti...

Eihän blogin pitämisestä saa pakkopullaa tulla. Oikein hyvin puutarhasi pärjää ja paljon on kaikkea kaunista näin syksylläkin.

pioni kirjoitti...

Ai että tuo syyskimikin kukinto on kaunis, mulla se ei ole ehtinyt vielä koskaan kukkaan, odotellaa siis ja toivotaan lisää lämpimiä päiviä ja auringonpaistetta. Ja paljon muutakin kauniin väristä löytyy pihastasi.

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Kauniit syysvärit. Aina ei jaksa, ennätä eikä huvitakaan tehdä. Ei ole niin vaarallista, kesä tulee myös ensi vuonna :)